Як, де та скільки зберігати мастику для торта

Якщо ви бажаєте оригінально прикрасити торт чи будь-який інший кондитерський виріб – мастика стане незамінною помічницею.

Справа в тому, що цукрова мастика дуже пластична, тому з неї можна виліпити практично любу фігурку. Також її можна розкачати в тонкий шар та покрити десерт зверху. Розрахувати її правильну кількість виходить далеко не завжди (навіть у професіоналів).

Саме тому потрібно знати як, де та скільки можна зберігати мастику.

Досвідчені майстри виготовляють цей продукт самостійно. Але всі професіонали колись були новачками. Процес виготовлення мастики (цукрової пасти) не завжди легко дається новачкам, тому її можна придбати в спеціалізованих магазинах.

Як зберігати мастику

Щоб готова цукрова паста якнайдовше зберігалась у відповідному стані – її потрібно щільно замотати в харчову плівку. Це робиться для того, щоб не було доступу повітря, адже мастика – продукт який легко вбирає вологу.

Як альтернативу харчовій плівці можна використовувати пластиковий контейнер. Але уважно прослідкуйте щоб він герметично закривався.

Де можна зберігати мастику

Зберігати цукрову мастики для торта чи капкейків можна в холодильнику але герметична упаковка – це обов’язкова умова.

Так само її можна загорнути в харчову плівку та положити в сухе, темне місце. Наприклад в кухонній тумбочці чи іншому відповідному місці.

Скільки зберігати цукрову мастику

З того часу як будь-який продукт виготовлено – починається відлік його свіжості. Щоб мастика довше була свіжою потрібно обмежити доступ зовнішніх факторів (повітря та вологи). Зберігати її можна як в холодильнику так і в звичайному кухонному ящичку.

Звичайно все залежить від місця та умов зберігання:

  • Якщо тримати мастику в морозилці – термін придатності складе 2-3 місяці;
  • В холодильнику це число падає до 11-13 днів;
  • А от при кімнатній температурі, термін зберігання становитиме 3-4 дні.

Отже, відповідаючи на питання скільки можна зберігати мастику – слід відштовхуватись від умов в яких вона буде зберігатись.

Зверніть увагу, щоб заморожена мастика знову була придатна для роботи вам слід витягнути її з морозильної камери та залишити її відстоятись при кімнатній температурі.

Зрозуміло, якщо її буде багато – то і часу на те, щоб вона була придатна до роботи після заморожування знадобиться більше. Але в будь-якому випадку, час розморожування займе не більше 7-9 годин. Якщо мастики не так багато – то цей час буде значно меншим.

Тепер ви знаєте як, де та скільки можна зберігати мастику. Але це ще не кінець. У нас для вас є ще трішки корисної інформації.

Фігурки виготовлені з мастики та як їх зберігати

Кондитерський виріб що прикрасили оригінальними фігурками з мастики, завжди буде в центрі уваги на будь-якому святі. Проте, слід подбати, щоб фігурки мали належний вигляд.

В холодильнику фігурки можуть зберігати аж до двох місяців. Але це при умові, що вони будуть герметично запаковані. З цим завданням чудово справить спеціальний контейнер. Проте є і мінус в такого тривалого терміну зберігання. Хоч і на вигляд вони будуть яскраві та красиві, проте їсти їх вже не можна буде. Мастика за такий тривалий термін засохне і буде тверда як камінь.

Якщо вам потрібні фігурки які можна буде з’їсти – спосіб зазначений вище вам точно не підійде. В такому випадку вам слід щоб виготовлені фігурки постояли 4-7 годин при кімнатній температурі, а вже потім в положити їх в холодильник.  Точний термін висихання залежить від розміру виробу. Використовуючи цей метод вони будуть чудово тримати форму та найголовніше – вони будуть придатні до споживання.

Найоптимальнішим варіантом буде дістати фігурки з холодильника за 2-3 годинки до свята та розмістити їх на тортів безпосередньо перед подачею.

Торт з мастики та його зберігання

Торт на день народження як і більшість інший тортиків починають виготовляти за день-два до свята. Якщо торт буде прикрашений фігурками – тоді і їх доцільно приготувати завчасно. Ви вже знаєте як, де та скільки зберігати мастику. Також ви дізнались про терміни зберігання фігурок з цукрової пасти. Настав час поговорити про те як зберігати торти покриті цукровою мастикою.

В іншій нашій статті ви можете ознайомитись з термінами зберігання тортів.

Ось декілька рекомендацій, які дозволять вберегти ваш кондитерський виріб від пошкоджень:

  • Оздоблювати торт фігурками, якщо він покритий мастикою не цілком, найкраще перед тим як він відправиться на стіл;
  • Між тортом і мастикою повинен бути шар, який буде захищати її та дозволить гарно вирівняти. Із завданням захисту чудово справиться масляний крем або марципан;
  • Терміни зберігання тортів – залежать від рецепту та продуктів, що використовувались.

Щоб тортик та фігурки смакували як найкраще слід вийняти його з холодильника приблизно за 25-35 хв до того як його будуть їсти. В такому випадку мастика буде м’якою в середині але при цьому буде тримати форму ззовні.

Тепер ви знаєте як, скільки і де зберігати мастику для торта, а також вироби з неї.