Де і як правильно зберігати торт

Святкове застілля доволі важко уявити без смачного та красивого торта. Навіть якщо стіл переповнений смачними стравами та вже ніхто з гостей не хоче їсти, однозначно всі чекають на десерт. І кожен залишає трішки місця щоб скуштувати святковий торт.

Його можна приготувати самотужки, купити в магазині або замовити в кондитерській. В будь-якому з випадків на першому місці буде свіжість кондитерського виробу та продуктів з яких його зробили. 

Як і де правильно зберігати торт

В наш час вибір цього частування дуже великий. Можна зустріти найрізноманітніші поєднання коржів, кремів, начинки та варіантів декору. Звичайно в ці солодкі шедеври входять молочні продукти, шоколад, фрукти та горіхи. Саме вони відіграють найважливішу роль та визначають терміни зберігання торта.

Крем – практично незамінний елемент будь-якого торта. Але разом з тим це один з продуктів який має найменший термін зберігання. Цей компонент і визначає протягом якого терміну можна зберігати торт. Виріб такого типу необхідно тримати в холодильнику, де дотримується температура від +2 до +6 градусів Цельсія.

Звичайно, в промислових масштабах це питання вирішується дуже просто – додаванням консервантів та інших елементів які продовжують термін зберігання на декілька тижнів, а то і місяців. Однак, споживати такі десерти не рекомендовано, а діткам давати таке частування взагалі забороняється. Тому все частіше люди віддають перевагу тортам на замовлення. Але незалежно де ви придбаєте кондитерський виріб, питання залишається відкритим: де і як правильно зберігати торт? В цій статті ми попробуємо відповісти на це запитання.

Терміни зберігання тортів

Різні види смаків для тортів

Перш за все хочеться відзначити доволі очевидну річ, що термін зберігання тортів визначається їхнім складом. Ото ж давайте розглянемо це питання детальніше:

  • Найменший термін зберігання буде в солодощів, що приготовлені з використанням сметани чи збитих вершків. Їх рекомендовано спожити протягом 24 годин. Якщо використано сирний, заварний чи масляний крем – тоді термін зберігання дещо збільшиться;
  • Випічка в якій використовувався йогурт чи солодкий вершковий сир може пролежати 1,5 – 2 доби;
  • Фруктове та ягідне частування може зберігатись в холодильнику до 3 днів. Але це при умові, що в них немає крему. Якщо він присутній – тоді термін зберігання знижується до 36 годин;
  • Вафельні торти можна зберігати 3-4 тижні.

Для збільшення терміну зберігання десерту варто накрити його харчовою плівкою або покласти в контейнер з герметичною кришкою.

Торти з мастики та як їх зберігати

Торти з мастики зараз користуються все більшою популярністю. Торт на день народження чи торт на весілля, що прикрашені унікальними фігурками – завжди є предметом захоплення всіх хто бере участь у святкуванні. Проте наша стаття не про декорування, а про терміни зберігання. Тому постає логічне питання, скільки можна зберігати кондитерські вироби з мастики. Спочатку давайте розглянемо декілька правил зберігання таких виробів:

  1. Найкраще мастика поєднується із бісквітними коржами, що не сильно покриті сиропом;
  2. Окремі фігурки можна приготувати завчасно (мастика – це продукт який може зберігатись доволі довго);
  3. В холодильник можна поміщати тільки вироби, що повністю висохли.

Що ж можна сказати про термін зберігання виробів з мастики. Сама мастика не зіпсується навіть за 4-5 днів (але може потріскати). Але вміст, тобто торт – зіпсуватись може. Тут все доволі просто, попри те, що мастика являється консервантом із-за великого вмісту цукру, свіжість продуктів вона не зберігає. Тому щоб визначити термін зберігання такого виробу потрібно відштовхуватись від його вмісту.

Як зберігати торт перед декоруванням

Якщо у вас в планах створити кондитерський шедевр і ви хочете попередньо зробити заготовки – слід дотримуватись декількох правил. 

Дайте йому охолонути. Якщо бісквіт ще теплий і ви відразу його в щось завернете – це пришвидшить процес псування. Адже він буде виділяти пар – та вийде ефект сауни (просто спариться). Дайте бісквіту настоятись декілька годин, а потім заверніть в харчову плівку.

В харчовій плівці, при кімнатній температурі, бісквіт може пролежати 2 дні, в холодильнику 3-4 дні.

Дуже важливо загорнути бісквіт герметично щоб він не вбирав запахи інших продуктів з холодильника. Якщо ж ви не збираєтесь використовувати бісквіт найближчим часом – можна його заморозити. Для цього слід обгорнути плівкою та покласти в морозильну камеру. Там він може знаходитись до місяця.

Готові торти заморожувати не потрібно. Вони втратять свій вигляд та смак.

Як ви бачите терміни зберігання тортів доволі різні. Де і як правильно їх зберігати визначають складники з яких зроблене частування. Найоптимальнішим варіантом буде з’їсти тортик якнайшвидше після приготування.

Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *