Рецепт морквяного торта

Шматок морквяного торта

Багато людей, на сьогоднішній день, страждають від зайвої ваги. Більшість має бажання впоратись з цією проблемою і дотримуються суворих дієт. Відповідно у таких людей має бути збалансоване, дієтичне харчування. Правильно підібрати раціон допоможуть дієтологи. Однак, навіть дотримуючись навіть найсуворішої дієти, інколи, хочеться побалувати себе чимось смачненьким. Ми допоможемо урізноманітнити ваш раціон смачним, корисним і ситним десертом. Сьогодні ми будемо готувати – морквяний торт.

Торт з моркви: продукти

Для того щоб приготувати торт з  моркви, нам потрібно підготувати певні продукти:

  • Борошно цільнозернове – 250 грам;
  • Борошно пшеничка – 250 грам;
  • Сода харчова – 14 грам;
  • Яйця курочки – 6 шт .;
  • Морквина (терта) – 500 грам;
  • Пюре з яблучка – 200 грам;
  •  Цукровий пісочок – 300 грам;
  • Ванілька – 10 грам;
  • Молочко (1%) -125 мл .;
  • Мускатний горіх – 3,5 грам;
  • Кориця (мелена) – 20 грам:
  • Гвоздика (мелена) – 1 грам;
  • Горішки волоські (подрібнені) – 125 грам;
  • Ананасик (консервовані) – 200 грам;
  • Масло рослинне;
  • Родзинки – 125 грам.

Морквяний торт: приготування

Приступаємо до приготування.

  1. Розігріваємо духову шафу до температури 180 градусів.
  2. Добре змащуємо форму для випікання олією.
  3. Відділяємо жовтки від білків. У ємність додаємо охолоджені білки 6 яєць, добре збиваємо до утворення міцної піни. Акуратно додаємо цукровий пісок, 200 грам яблучного пюре, ретельно перемішуємо вінчиком.
  4. Поступово вводимо тепле молоко, ваніль, мелену гвоздику, мускатний горіх, 20 грам меленої кориці і харчову соду, все змішуємо до однорідної консистенції.
  5. Просіваємо два види борошна, акуратно порціями вводимо в рідку суміш, замішуємо тісто.
  6. У блендері збиваємо ананас з соком, до пюре образної консистенції.
  7. У тісто вводимо пюре ананасів, терту моркву, подрібнені волоські горіхи і 125 грам розпарених, висушених родзинок. Ретельно замішуємо не надто густе тісто.
  8. У заздалегідь підготовлену форму виливаємо морквяне тісто, розподіляємо силіконовою лопаткою. Відправляємо випікатися морквяний торт на 40 хвилин.

Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою чи сірником. По закінченню зазначеного часу, вимикаємо духовку, даємо десерту відпочити 10 хвилин.

Дістаємо форму з морквяним тортом з духовки, нарізаємо на порційні шматочки, прикрашаємо листочками м’яти і подаємо до столу. Приємного чаювання.

Сподіваємося, що наш рецепт смачного морквяного торта сподобається Вам і Вашим друзям. І пам’ятайте, якщо Ви дотримуєтеся дієти, не потрібно позбавляти себе задоволення в солодкому.

Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *