Рецепт різдвяного кексу

Давно прийнято на кожне свято готувати смачну випічку. Різдвяні свята не є винятком. Кожен народ по-своєму сприймає Різдво, хтось пече торти і пироги, ми ж пропонуємо приготувати – різдвяний кекс. Існує безліч різних рецептів з приготування кексів, але сьогодні приготуємо особливий варіант.

Круглий апельсиновий різдяний кекс

Різдвяний кекс відрізняється апельсиновими нотками і ніжною структурою. Така випічка обов’язково сподобається друзям і родичам. А готувати його можна на будь-яке свято або значущу подія.

Різдвяний кекс: інгредієнти

  • пшеничне борошно – 1 склянка;
  • розпушувач для тіста – 20 грам;
  • вершкове масло – 150 грам;
  • курячі яйця – 5 штук;
  • цукор – 1 склянка;
  • лимонна кислота – 5 грам;
  • свіжі апельсини – 3 штуки.

Покроковий рецепт приготування різдвяного кекса

  1. Підготуємо начинку для кексу. Для цього апельсини необхідно промити водою і очистити від шкірки. Нарізаємо фрукти на невеликі часточки.
  2. У невелику миску виливаємо розтоплене на водяній бані вершкове масло. Додаємо до нього 150 грам цукру і розтираємо до отримання однорідної консистенції. Додаємо до маси порізані апельсини і розбиваємо три курячих яйця, добре перемішуємо.
  3. Пшеничне борошно необхідно просіяти через сито і додати до одержаної маси. Засипаємо розпушувач для тіста і замішуємо тісто. Перемішуємо добре, щоб не було грудочок!
  4. Готову масу необхідно завантажити в більшу форму для кексу. Можна використовувати стандартні маленькі формочки, різниці немає.
  5. Розігріваємо духову шафу до температури 180-190 градусів і поміщаємо форму в духовку. Випікаємо приблизно 20-25 хвилин. Перевірити готовність можна за допомогою зубочистки.
  6. Приготуємо крем! Для цієї мети беремо невелику каструлю і засипаємо цукор, що залишився, чарку звичайної чистої води. Ставимо на середній вогонь і починаємо розігрівати. Не забуваємо постійно перемішувати, щоб нічого не прилипло. Варимо приблизно 20 хвилин, поки не вийде сироп.
  7. В окрему миску розбиваємо яйця, що залишилися, знадобляться тільки білки! Беремо звичайний міксер і на середніх оборотах збиваємо до отримання піни. Поки йде процес збивання, необхідно потихеньку заливати гарячий сироп. Продовжуємо збивати ще хвилин
  8. В самому кінці додамо лимонну кислоту і ще раз перемішати. Готово!


Готові кекси поливаємо рясно кремом і можна подавати на стіл! Якщо прикрасити кекси пасхальної присипкою або іншими візерунками, буде взагалі чудово. Сподіваємося, що Вам сподобався цей рецепт!

Коментувати

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *