Що таке капкейк і в чому різниця між капкейками та мафінами
За останні роки капкейки стали доволі популярними в Україні. Вони зустрічаються на дитячих святах, весіллях, корпоративах та інших заходах де передбачається солодке частування. В цій статті ми розберемо звідки вони зявились, як завоювали популярність і чи є в них щось спільне з мафінами.
Як з’явились капкейки
Перші згадки про «маленький тортик» трапляються далеко за океаном, а саме в США, у 1796 і 1828 роках. В кулінарних книгах тих часів знайдено записи про приготування маленьких тортиків, які бажано випікати у формах-чашках. Слід зазначити, хоч і пройшло вже багато років але класичний рецепт майже не змінився. Це як і колись бісквітне тісто, різноманітні добавки, що йдуть в середину. А також крем з оформленням, яке надає десерту вишуканості та унікальності.
Різниця між мафіном і капкейком
Капкейки в наш час
Як вже говорилось вище, з плином часу, капкейки не зазнали сильних змін в рецептурі. Проте кулінарні чарівники значно вдосконалили свою майстерність та придумали безліч цікавих варіантів оформлення.






- Фігурки з мастики;
- Вафельні картинки;
- Пряники;
- Шоколад;
- Солодощі.
Така велика кількість варіантів оформлення робить цей десерт дуже універсальним і популярним. Адже його можна прикрасити в стилі будь-якого свята: дитяче день народження, весілля, іменини, корпоратив, новий рік і багато інших свят.
І звичайно ще однією перевагою капкейків є те, що їх дуже зручно їсти та легко розрахувати кількість порцій. Кожен такий міні тортик знаходиться в паперовій формочці. Це дозволяє їсти їх без додаткових приладів.
Існує думка, що капкейки придумали стоматологи і дієтологи. Чому? Все дуже просто. Такий маленький тортик не нашкодить вашій фігурі та зубам (звичайно якщо ви не з’їсте за раз дууужее багато штучок).