Рецепти кремів для тортів

Ну яке свято без торта, тістечок або десертів? Особливо вони смакуватимуть, якщо приготувати їх власноруч. Коли часу обмаль, то коржі до торта можна придбати, а зробити крем в домашніх умовах нескладно. Це головна складова всіх десертів, до того ж є безліч  легких рецептів кремів для тортів.

Як зробити білковий крем

Як для тортів, так і для тістечок чудово підійде крем з білків або його ще називають «мокре безе». Він дивовижно легкий та ніжний і не потребує великого набору продуктів.

Для приготування безе потрібні наступні інгредієнти:

  • 4 яєчних білки;
  • 1 склянка цукрової пудри;
  • чверть ч. ложки лимонної кислоти або 2-3 ст. ложки лимонного соку;
  • дрібка солі.

Рецепт білкового крему:

Є декілька секретів, як зробити білковий крем, щоб він вдало вийшов:

  1. Білки потрібно брати охолодженими.
  2. До білків не повинна потрапити жодна крапля жовтку, інакше всі зусилля будуть марними та крем не вийде.
  3. Перед збиванням до білків додати дрібку солі.

До білків необхідно додати сіль, лимонну кислоту або сік, та збити їх у густу піну. Щоб перевірити готовність білків, потрібно обережно перевернути миску з ними – білкова маса повинна міцно триматися і не сповзати по стінках посуду. Далі потрібно додати цукрову пудру.

Пудру слід підсипати у білки поступово, не припиняючи збивати безе, щоб вона повністю розчинилася. Збивати необхідно до тих пір, доки піна буде міцно триматися на вінчику і не падатиме. На вигляд добре збите безе вологе, блискуче, легке, наче хмаринка. Воно добре підходить для прикрашання тортів і різноманітних десертів, з нього виходять ідеальні квіти. Також безе можна надати різних кольорів за допомогою харчових барвників.

Як зробити масляний крем

Серед кремів для тортів, зроблених власноруч, найкраще поєднується майже з усіма десертами – масляний. Але через те, що він містить велику кількість вершкового масла, солодкий виріб виходить досить калорійний і важкуватий для шлунку. Проте це простий за складом і способом приготування крем. Його приготування займає буквально 5 хвилин.

Потрібні лише наступні інгредієнти:

  • 200 г вершкового масла;
  • 1 банка згущеного молока.

Рецепт масляного крему

Перед приготуванням всі продукти повинні бути кімнатної температури.

  1. Масло має бути м’яким, але не повністю розтанути. Його потрібно порізати, покласти в глибоку миску і збивати, доки не стане пухким. Добре збите масло трохи білішає.
  2. Не припиняючи збивати масло, потрібно поступово додавати в нього згущене молоко. Коли солодка маса перестане прилипати до посуду – начинка для торта готова.

Є декілька нюансів як приготувати масляний крем, щоб він смакував краще:

  • якщо перебивати вершкове масло з вареним згущеним молоком, то маса на смак нагадуватиме крем-брюле;
  • якщо до класичного рецепта додати какао-порошок, то вийде шоколадний крем;
  • до крему для насиченого смаку можна додати ром чи коньяк.

Масляний крем чудово тримає форму, тому з нього виходять вдалі прикраси для тортів або пісочних кошиків. Часто такі солодкі вироби прикрашають масляними трояндами.

Як зробити заварний крем

Заварний крем добре смакує з пісочними коржами та листковим тістом, найбільш відомий солодкий виріб з ним – торт «Наполеон». Існує декілька варіантів приготування заварного крему. Однак найкраще приготувати класичний.

Для нього потрібно:

  • 2 склянки молока 2,5-3,2% жирності;
  • 1 склянка цукрової пудри;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. ложки борошна;
  • 10 г ванільного цукру (1 пакетик).

Як приготувати заварний крем:

  1. Одну склянку молока потрібно розмішати з яйцями та борошном. Молоко повинно бути холодним.
  2. Другу – разом із цукровою пудрою поставити на вогонь. Довести молоко до кипіння, але не дати йому закипіти.
  3. Додати до гарячого молока холодне разом із яйцями та борошном і, постійно помішуючи, довести до кипіння.
  4. Зняти з вогню і залишити, щоб маса охолонула. По мірі остигання вона густішатиме. Якщо потрібен більш густий крем, то заварну начинку для торта потрібно проварити 3-5 хвилин.

Якщо утворилися грудочки, то в кінці масу варто перемішати міксером до однорідності.

Ще один рецепт заварного крему, коли до охолодженої маси додають пачку вершкового масла і все разом перебивають. А якщо в процесі приготування додати замість ванільного цукру какао, то вийде шоколадна заварна начинка для десертів.

Крем з вершків

Крем з вершків добре підходить до бісквітів та різноманітних десертів, гарно поєднується з фруктами. Але потрібно врахувати, що він, так як і масляний, висококалорійний.

Для приготування вершкової начинки для тортів потрібні:

  • 0,5 л вершків 33% жирності (вершки з меншою жирністю неможливо збити);
  • 50-70 г цукрової пудри;
  • 10 г желатину.

Приготування вершкового крему

Перед приготуванням вершки необхідно поставити в холодильник, але не в морозилку, на декілька годин, можна на ніч.

  1. Попередньо желатин залити чвертю склянки теплої кип’яченої води, і залишити на одну годину.
  2. Охолоджені вершки вилити в глибоку миску і збити їх. Але при цьому потрібно слідкувати, щоб вершки не занадто збити, інакше вони перетворяться на масло. Якщо вершки не падають з ложки або вінчика, то вони готові.
  3. Не припиняючи збивати, поступово додавати до вершкової маси цукрову пудру та желатин. Завдяки желатину готовий виріб триматиме форму і не буде розтікатися.

Після змащення кремом, торт потрібно поставити у холодильник, щоб вершкова маса застигла.

Для смаку до крему можна додати ягоди, фрукти, горіхи, міцний алкоголь, какао або шоколад. До речі, дуже апетитно виглядає торт, прикрашений шоколадом та вершковим кремом.

Крем приготовлений з вершків

Крем зі сметани

Легший для шлунку та менш калорійний – крем зі сметани. До того ж його не важко зробити у домашніх умовах, а тортик з таким кремом буде кориснішим для дітей.

Сметанковий крем містить всього лиш два інгредієнти:

  • 0,5 л сметани жирністю не менше ніж 20%;
  • 1 склянка цукру, але краще цукрової пудри, тому що цукор робить сметану рідшою.
Торт із сметанковим кремом

Як зробити сметанковий крем

Є одна таємниця як зробити сметанковий крем, щоб він гарно збився. Секрет стосується сметани. Магазинна сметана, навіть жирністю 20%, не завжди доволі якісна і може містити зайву рідину. Тому її заздалегідь потрібно підготувати:

  1. поставити в миску сито, застелене марлевою тканиною у чотири шари;
  2. викласти на марлю сметану;
  3. зав’язати тканину вузлом та залишити в холодильнику на 3-7 годин або на ніч;
  4. за цей час зайва рідина стече, а жирність і щільність сметани підвищиться.

Сам крем готується швидко: потрібно просто перебити сметану з цукром або пудрою. Але при цьому необхідно знати як збити сметану на крем. Річ у тім, що сметана збивається не менше ніж 15 хвилин на максимальній швидкості міксера.

Сметанкова начинка чудово смакуватиме з тортом із млинців.

Рецепт сирного крему

Смачні креми для тортів не обов’язково повинні бути калорійними. Зараз досить популярні кондитерські вироби на основі кисломолочних продуктів. Серед усіх видів кремів для тортів не залишає важкості у шлунку та напрочуд легкий – сирний крем. До того ж він зовсім нескладний у приготуванні.

Щоб зробити сирну начинку для десертів потрібні наступні продукти:

  • 360 г кисломолочного сиру, жирність не має значення;
  • 3 ст. ложки сметани 20-20% жирності;
  • 0,5 склянки цукру або цукрової пудри;
  • 1 ст. ложка вершкового масла;
  • 10 г ванільного цукру (1 пакетик).

Як приготувати крем для торта:

  1. Якщо сир з грудочками, то його спочатку потрібно перетерти через сито або за допомогою блендера, щоб маса стала однорідною.
  1. Далі скласти всі інгредієнти у глибоку миску та збити міксером.

Буває, що сир кислуватий на смак, тому перед використанням у десерті, сирну масу слід спробувати. Можливо, потрібно буде додати ще цукру. Сирна начинка відмінно смакуватиме і як окремий десерт з фруктами, і у фруктовому торті.

Йогуртовий крем

Нежирний, легкий та низькокалорійний крем з йогурту. Є декілька рецептів кремів для тортів з йогурту, але варто приготувати той, що поєднуватиметься з багатьма десертами.

Для нього потрібні наступні інгредієнти:

  • 15 г желатину (якщо йогурт питний – 20 г);
  • 3 ст. ложки цукрової пудри;
  • 500 г не дуже рідкого фруктового йогурту;
  • 300 г вершків жирністю вище ніж 30%;
  • 90 мл холодної води.
Йогуртовий крем

Як зробити крем для торта з йогурту:

  1. Залити желатин водою та залишити його на деякий час, доки він не розбухне, потім розтопити його на водяній бані або у мікрохвильовці короткими імпульсами, головне не перегріти. Остудити желатин до кімнатної температури.
  2. В цей час збити попередньо охолоджені вершки, додати до них цукрову пудру.
  3. В іншій посудині злегка збити холодний йогурт та перемішати його з желатином.
  4. Йогуртову суміш поступово додавати до вершкової, перемішуючи лопаткою до однорідності.

Готову масу:

  • або спочатку поставити на годину в холодильник для застигання і потім перемазати торт;
  • або змастити торт у кондитерському кільці і вже готовий виріб поставити у холодильник.

Йогуртова суміш з вершками ідеально смакуватиме як окремий десерт, вона на смак чимось нагадує суфле.

Як приготувати крем маскарпоне

Доволі популярний зараз крем з сиру маскарпоне – десерти з ним пропонують майже усі кондитерські. Але є рецепт як зробити крем в домашніх умовах, до того ж зроблений власноруч він коштуватиме дешевше і смакуватиме не гірше ніж у професійних кондитерів.

Для приготування потрібні:

  • 400 г сиру маскарпоне;
  • 300-350 мл вершків, жирністю вище 30%;
  • 130 -150 г цукрової пудри;
  • ванільний цукор по бажанню.

Вершки та сир повинні бути з холодильника та однієї температури, інакше маскарпоне може розшаруватися.

Крем на основі маскарпоне

Рецепт крему з маскарпоне

  1. Збити вершки, поступово додаючи до них цукрову пудру. Знову ж таки важливо не перестаратися, інакше вершки перетворяться на масло і начинка до торта не вийде.
  2. Сир розім’яти, поступово вводити до нього вершки (не навпаки) і перемішувати лопаткою, поки суміш не стане глянсовою та густої однорідної консистенції. Міксер краще не використовувати, тому що маскарпоне може розшаруватися.

Готова кондитерська суміш чудово зберігається до декількох тижнів у морозилці, в герметичному контейнері. Перед використанням його потрібно лише розморозити.

Очевидно, що рецепти кремів для тортів абсолютно не складні і будуть під силу навіть некваліфікованим кондитерам, потрібно тільки бажання, вінчик або міксер, відповідні продукти та гарний настрій. А смак домашніх десертів, у порівнянні з магазинними, буде вартий прикладених зусиль.

Креми для тортів: Відео рецепти

Також можете переглянути ось це корисне відео з рецептами кремів для тортів. Детальні інструкції допоможуть вам приготувати креми неймовірного смаку.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *