
Як зробити цукрову пудру
Для багатьох кондитерських виробів цукрова пудра є невід’ємним інгредієнтом. Саме тому, дуже часто, господині мають в запасі пакетик-другий цього солодкого порошку.
Проте не всі знають, що в склад магазинної цукрової пудри входить не тільки цукор:
- Рисова мука;
- Клітковина солодкої тростини;
- Харчова деревина;
- Картопляний або рисовий крохмаль.
Так-так, ці елементи ви можете зустріти в звичайному пакетику цукрового порошку. Якщо у вас вдома зараз є пакетик з цим порошком – перевірте його склад і напишіть в коментарі, що там написано.
Трішки відволіклись, а тепер повертаємось до основної теми, як зробити цукрову пудру в домашніх умовах.
Метод 1: Приготування цукрової пудри за допомогою кавомолки
Кавомолку дуже часто використовують не за прямим призначення. І для нашого завдання вона підходить як найкраще. Отже, вам знадобиться безпосередньо кавомолка, цукор, ситечко і посудина для зберігання солодкої посипки.

- Перша за все слід пересипати (або перекинути за допомогою ложки) невелику кількість цукру в кавомолку;
- Далі, на протязі хвилини-півтори змолоти його;
- Щоб маленькі кристалики цукру не потрапили в пудру, скористайтесь ситечком і просійте вміст кавомолки;
- Пересипте порошок в посудину з кришкою що щільно прилягає.
Ось і все – це звичайно найлегший та найпоширеніший метод, який відомий більшості з нас. Але це ще не все.
Метод 2: Робимо цукрову пудру за допомогою блендера
Цей метод такий же простий як і з використанням кавомолки. В чашу слід засипати цукор і включити блендер на максимальну швидкість тривалістю 1-2 хвилини. Далі слід просіяти пудру від цілих кристалів і все.
Цукрову пудру бажано не заготовлювати про запас, а робити невеликими порціями в міру необхідності.
Метод 3: «бабусині» методи
Як ви вже могли зрозуміти, кавомолка не єдиний способі щоб зробити цукрову пудру. Є ще декілька варіантів приготування, про які ми зараз розповімо:
- Перший «бабусин» метод – за допомогою розтирання. Отже вам потрібно насипати цукор в ступку (може бути будь-яка але найкраще підходить фарфорова або мармурова). І за допомогою маточки розтерти його до стану пудри. Періодично слід просіювати готову суміш від ще не розтертих кристалів.
- Другий «бабусин» метод. Вам знадобиться: декілька листів А4 (або більші) і скляна пляшка (також підійде качалка). Насипте цукор на листок і прикрийте іншим листом. Далі почніть катати пляшку доти доки не перетрете цукор в порошок.
- Для третього методу вам знадобиться: полотняний мішечок і молоток. Суть даного методу полягає в наступному, слід насипати цукор в мішечок. Щільно його зав’язати і стукати молотком доти доки цукор не стане порошком. Зверніть увагу, що це метод має певний недолік. Вам доведеться регулярно розв’язувати мішечок щоб перевірити в якому стані цукор.
Як вам такі методи? На цьому стаття ще не закінчується.
Використання

Сфера використання цукрового порошку така велика, що можна витратити цілий день і не дійти навіть до середини списку. Адже ця солодка посипка використовується:
- В приготуванні тіста та бізе;
- В якості посипки тортів та інших кондитерських виробів;
- У виготовленні глазурі;
- Збиванні вершків та яєць;
- В приготуванні кремів.
Цей список можна продовжувати ще довго але в цій статті ми не будемо цього робити.