Як зробити цукрову пудру

Як зробити цукрову пудру самостійно

Оригінальні рецепти солодкої випічки часто включають цукрову пудру. Коли захотілося солодкого свята, але цього продукту під рукою не виявилося, постає питання, як зробити цукрову пудру самостійно? Пропонуємо кілька перевірених способів.

Оригінальні рецепти солодкої випічки часто включають цукрову пудру. Коли захотілося солодкого свята, але цього продукту під рукою не виявилося, постає питання, як зробити цукрову пудру самостійно? Пропонуємо кілька перевірених способів.

Оригінальні рецепти солодкої випічки часто включають цукрову пудру. Коли захотілося солодкого свята, але цього продукту під рукою не виявилося, постає питання, як зробити цукрову пудру самостійно? Пропонуємо кілька перевірених способів.

Як зробити цукрову пудру блендером?

За кілька секунд подрібнити цукор в пудру не складно з використанням блендера, в техпаспорті якого не вказано заборони на перемелювання цукру.

Роблять це у такий спосіб:

  • Вибирають з комплекту пристрою спеціальну насадку-подрібнювач сухих продуктів.
  • Засипають цукор-пісок в чашу блендера. Обсяг продукту повинен відповідати зазначеному до моделі блендера ліміту (зазвичай 200 г).
  • Запускають блендер на максимальній потужності на 30 секунд.
  • Отриману масу перемішують, струшують прилад, знову включають.
  • При досягненні бажаної консистенції отриманий продукт пересипають в чашу через дрібне ситечко.

Для подрібнення цукру до стану пилу ефективніше показує себе не погружний, а стаціонарний блендер потужністю від 1000 Вт.

Використання кавомолки

Перед тим, як зробити цукрову пудру в домашніх умовах за допомогою кавомолки, електроприлад ретельно очищають від слідів кави, висушують. Будь-яка кількість вологи зіпсує якість продукту.

Алгоритм наступний:

  • У кавомолку порціями засипають звичайний цукор-пісок або рафінад.
  • Перемелюють на збільшеній потужності до стану пилу.
  • Висипають отриманий продукт з приладу в заздалегідь приготовлену суху ємність з кришкою.
  • Повторюють процедуру стільки разів, скільки буде потрібно для отримання достатньої кількості посипання.

Треба бути готовим до того, що невеликий кавовий присмак в отриманій пудрі залишиться.

  • Кусковий цукор перед тим як приготувати цукрову пудру обов’язково розбивають ступкою на дрібні осколки. Інакше двигун електроприладу під збільшеним навантаженням згорить.

Подрібнення цукру в ступці

За радянських часів господині зберігали секрети приготування багатьох дефіцитних продуктів, які сьогодні вільно продаються в супермаркеті. Знали, як зробити цукрову пудру без кавомолки та отримати ідеальний результат. Найпростішим способом є розмелювання цукру-піску в ручний ступці. Процес довгий, трудомісткий. У ступку засипають 1-3 ложки цукру. Отриману солодку посипку пересипають в ємність через дрібне ситечко.

Інші способи

Для отримання невеликої кількості солодкої посипання для торта підійде звичайний ручний млин для спецій. Цим способом можна скористатися, якщо смак страви виграє від появи аромату чорного перцю, іншої запашної спеції.

Приготувати цукрову пудру в домашніх умовах можна без використання млинів і електроприладів. Знадобиться скалка або скляна пляшка, лист щільного білого чистого паперу. Між двома листами насипають 2-3 ложки цукру. З зусиллям, до появи характерного хрускоту, проходять по папері качалкою або пляшкою. Лист згинають желобком, пересипають отриману посипку в суху ємність.

Як зробити цукрову пудру

Корисні поради

Якщо поєднувати цукрову пудру з корицею, ваніллю, висушеною лимонною цедрою, виходять справжні шедеври кулінарії. Для отримання красивого жовтого відтінку солодку посипку ретельно перемішують з невеликою кількістю меленого шафрану. З коричневого цукру виходить пудра приємного кремового відтінку.

1 чайна ложка цукрової пудри включає 27 калорій. Щоб вуглеводи не перетворилися в жирові відкладення, треба максимально прискорити метаболізм і пройтися пішки не менше 6 хвилин.

Зробити цукрову пудру в домашніх умовах дійсно легко, але є кілька спеціальних прийомів, які допомагають поліпшити процес приготування:

  • Робіть невеликі порції. Хоча виникає спокуса зробити всю цукрову пудру відразу, краще буде ділити її на маленькі порції. Одну або дві чашки за раз – краще рішення.
  • Додайте кукурудзяний крохмаль. Його часто використовують при приготуванні магазинної пудри, так як він не дозволяє пудрі злежуватися і покращує загущающую здатність, що важливо при приготуванні глазурі. На щастя, можна домогтися того ж ефекту вдома. Просто додайте одну-дві столові ложки кукурудзяного крохмалю на кожну чашку цукру, і отримаєте ідеальну заміну магазинній пудрі. Якщо намагаєтеся уникати кукурудзи через дієтичні міркування, можете її виключити.
  • Цукровий пісок може подряпати чашу блендера, особливо пластмасову. Це призводить до появи непривабливих плям і подряпин. Якщо планується виробляти пудру в промислових масштабах, то доведеться купити спеціальну чашу для блендера.

Просушіть обладнання

Обов’язково протріть чашу блендера або подрібнювача. Якщо цього не зробити, то через вологу, що накопилась цукор почне прилипати до стінок. Це не стане критичним моментом при разовому приготуванні, але в довгостроковому періоді прискорить кучкування цукру.

Збити або подрібнити до порошкоподібного стану

Збивати потрібно не більше 30 секунд за раз, тому що занадто довге перемішування може спалити цукор. Повторювати потрібно, поки повністю не зникнуть кристали і суміш не почне підніматися (зазвичай на це йде від 1 до 3 хвилин). Після потрібно почекати поки порошок НЕ осяде.

Просіяти цукор

Найкраще просіяти цукор за допомогою невеликої сітки або сита. Якщо не збираєтеся використовувати його відразу, то просівати потрібно тільки перед початком приготування. Якщо ж пудра потрібна для приготування глазурі, то просіяти потрібно відразу після приготування.

Де варто зберігати цукрову пудру?

Теоретично, вона зберігається вічно. На практиці постійно вбирається волога, що міститься в повітрі, і пудра починає збиратися в грудки. Найкраще буде покласти пудру в контейнер, який закривається або банку з кришкою. Зберігати найкраще в місці зі зниженою вологістю, наприклад, в коморі. Не варто ставити контейнер поблизу відкритого тепла.